شما این محصولات را انتخاب کرده اید

سبد خرید

شناسه پست: 19613
بازدید: 3920

مقدمه :

ابعاد استاندارد یونیت های لوازم آشپزخانه :

بعد از آشنایی با ابعاد استاندارد کابینت های آشپزخانه نوبت به لوازم داخل آشپزخانه می رسد که برای چیدمان آن ها در فضا بدانیم که به چه میزان فضای خالی نیاز دارند . حتی برخی افراد دوست دارند که لوازم داخل آشپزخانه را به صورت توکار طراحی کنند و در این صورت استانداردها کمی متفاوت می شوند.

در این مقاله می خواهم به صورت دقیق تر ابعاد استاندارد برای یونیت های هر یک از لوازم داخل آشپزخانه را بسته به مدل آن بررسی کرده و به یک استاندارد عرف که مجریان در هنگام ساخت کابینت از آن استفاده می کنند دست بیابیم. 

ابعاد استاندارد یونیت انواع مدل های یخچال فریزر :

با توجه به اینکه یخچال ها در اشکال و کاربری های متفاوتی هستند و همچنین ممکن است استاندارد های ابعاد یخچال بسته به برند تفاوت کند بنابراین ابعاد استاندارد یونیت یخچال را در دسته بندی های مختلف بررسی می کنیم.

ابعاد استاندارد یونیت یخچال ساید بای ساید :

برای یخچال های ساید بای ساید یونیتی با عمق 60 الی 70 سانتی متر و عرض بالای 90 سانتی متر طراحی شود. یعنی مثلا 95 سانتی متر که 5 سانتی متر اضافه فضای بادخور برای یخچال می باشد .البته ما ساید هایی داریم که تا 110 سانتی متر عرض دارند و این بستگی به برند یخچال فریزر دارد.

ابعاد استاندارد یونیت یخچال تک قلو :

یخچال های تک قلو از عرض 60 تا 90 سانتی متر می باشند عمق یونیت یخچال از 60 سانتی متر شروع می شود . این نکته را هم باید توجه داشته باشید که یخچال باید حدودا 10 سانتی متری از یونیت جلوتر باشد چرا که ممکن است درب یخچال به بدنه یونیت گیر کند و بطور کامل باز نشود. برای جابجایی طبقات داخل یخچال لازم است که درب بیشتر از 90 درجه یعنی 130 درجه باز شود.
اگر جایی که می خواهید یونیت یخچال را طراحی کنید نزدیک دیوار است توجه داشته باشید که یونیت یخچال باید 15 تا 30 سانتی متر با دیوار فاصله داشته باشد که درب هنگام باز شدن به دیوار گیر نکند.

  انواع مدل های پرده در دکوراسیون داخلی و کاربردهای آن ها

ابعاد استاندارد یونیت  یخچال دو قلو :

عرض یخچال های دوقلو از 120 سانتی متر تا 150 سانتی متر بسته به برند یخچال در بازار موجود می باشد بنابراین برای یخچالی با عرض 120 سانتی متر یونیت آن را 130 سانتی متر در نظر می گیریم. استاندارد یونیت 130 سانتی متری بصورت معمول برای یخچال های دوقلو در بازار است که شما باید در هنگام طراحی این مورد را بررسی نمایید تا از این جهت اطمینان حاصل کنید.

یونیت استاندارد برای یخچال توکار :


اگر یخچال توکار باشد عرض آن را 60 سانتی متر در نظر می گیرند و نیازی به فضای باد خور نیست چرا که در پایین یخچال حالت یک صفحه مشبک و سوراخ دار قرار دارد که جریان هوا از همان قسمت در داخل یونیت برقرار است.

ارتفاع استاندارد برای انواع مدل های یخچال :


این مطلب نیز بسیار به مدل و بند یخچال بستگی دارد . اما بطور معمول ارتفاع یونیت یخچال از 180 سانتی متر شروع شده و تا 210 سانتی مترهم می رسد.در این بین ارتفاع یونیت به صورت عرف 190 سانتی متر در نظر گرفته می شود.

اندازه استاندارد یونیت اجاق گاز :

این اندازه به اینکه اجاق گاز چند شعله باشد بستگی دارد . معمولا در فضای منازل از اجاق گازهای پنج شعله استفاده می شود. بنابراین استاندارد ما نیز بر همین مبنا است.گاز ها دو حالت دارند یا مبله هستند یا رومیزی.

برای گازهای مبله باید ۹۰ تا ۹۵ سانتی متر جای خالی بگذاریم. عرض یونیت اجاق گاز صفحه ای یا همان توکار نیز  90 سانتی متر می باشد.

ابعاد استاندارد یونیت فر و مایکروفر :

عرض یونیت فر را 60 سانتی متر در نظر می گیریم. اندازه خود فر 58 سانتی متر بوده و و 2 سانتی متر هم برای لبه مایکروفر در نظر می گیرند که بر روی ام دی اف پیچ می شود.
مایکروفر هم بسته به برند طول و عرض و ارتفاع آن تفاوت دارد . یا اینکه ممکن است بجای مایکروفر ، مایکروویو داشته باشیم که اندازه آن کوچکتر است. این استاندارد برای مایکروفرهای توکار می باشد.

  تفاوت های مهم بین تراس ، ایوان و بالکن که شما نمی دانید ؟

طول مایکروفر از 40 تا 50 سانتی متر می باشد و عمق یونیت آن را 60 سانتی متر در نظر می گیرند. عرض یونیت نیز از 48 تا 60 سانتی متر می باشد . کمترین مقدار عرض یونت، 48 سانتی متر می باشد. ارتفاع یونیت را نیز نهایتا تا 50 سانتی متر در نظر می گیرند.

برای ماشین لباسشویی و ظرقشویی چقدر باید فضای خالی در نظر بگیریم ؟


بسته به ظرفیت ماشین لباسشویی عرض آن متفاوت است . اما در حالت کلی عرض ماشین لباسشویی بین بازه 58 تا 60 سانتی متر در نظر می گیریم . فضای مورد نیاز آن بهتر است که از 62 سانتی متر کمتر نباشد و از 65 سانتی متر هم بیشتر نباشد. یعنی فضای خالی استاندارد برای قرار گرفتن ماشین لباسشویی باید بین بازه 62 سانتی متر تا 65 سانتی متر باشد.

ابعاد استاندارد ورودی آشپزخانه :

نکته مهم در مورد ابعاد استاندارد ورودی آشپزخانه این است که عرض ورودی باید طوری باشد که علاوه بر رفت و آمد راحت افراد ، جابجایی لوازمی مانند یخچال و اجاق گاز از ورودی به راحتی صورت پذیرد.

عرض ورودی آشپزخانه حداقل باید 90 سانتی متر باشد . در صورتی که عرض دهانه آشپزخانه زیاد است برای ورودی اندازه بیشتری در نظر بگیرید.

ابعاد استاندارد برای طراحی کانتر آشپزخانه :

طراحی کانتر به ابعاد آشپزخانه بسیار ربط دارد. اگر قرار باشد که کانتر آشپزخانه را به حالت میز جزیره ای طراحی کنیم باید از هر طرف کانتر حداقل 90 سانتی متر را بعنوان ورودی در نظر بگیریم.

از فضای باقی مانده در وسط می توانیم هر چقدر که نیاز داریم را بعنوان کانتر در نظر بگیریم. شما البته در صورتی که فضای کافی دارید می توانید وردی را بیشتر از 90 یعنی 120 سانتی متر هم در نظر بگیرید.
ارتفاع کانتر هم ارتفاع کابینت های زمینی یعنی 90 سانتی متر می باشد.البته بسته به ایده شما برای طراحی می تواند این اندازه ها دستخوش تغییر شوند .عرض کانتر بستگی به صفحه ای دارد که می خواهید از آن استفاده کنید .

  11 نکته مهم برای فنگ شویی اتاق خواب که شما نمی دانید ؟

اگر از صفحات پیش ساخته در بازار می خواهید استفاده کنید عرض این صفحات 60 و 70 سانتی متر می باشند. اما اگر بخواهید از صفحاتی مثل کوارتز و یا کورین استفاده کنید اندازه کانتر دلخواه است.

طراحی میز ناهار خوری در قسمت جزیره :

ما بسته به فضایی که برای کانتر در اختیار داریم کانترهایی با عرض 90 سانتی متر یا 120 و 150 سانتی متر هم طراحی می نماییم.اگر بخواهید در کانتر جایی بعنوان میز کار یا میز ناهرا خوری و .. در نظر بگیرید برای هر فرد که بخواهد پشت کانتر بنشیند باید 60 سانتی متر جا در نظر بگیرید.

اگر می خواهید برای پشت کانتر از صندلی ها پایه بلند استفاده کنید ارتفاع کانتر می تواند 90 سانتی متر باشد . اما در صورتی که نمی توان ارتفاع صندلی را تغییر داد باید قسمتی از کانتر که قرار است برای فضای ناهار خوری و … در نظر گرفته شود را تا ارتفاع 70 سانتی متر پایین بیاورید.

بخش پایانی :

تقریبا همه ابعاد استاندارد یونیت های لوازم آشپزخانه را به طور کامل توضیح دادم . لطفا اگر موراد دیگری هستند که نیاز دارید در مورد آن ها بدانید می توانید آن ها را در بخش کامنت ها مطرح کنید تا در بروز رسانی این مقاله آن ها را به این مطلب اضافه نماییم.

به صورت کلی استانداردهای طراحی کابینت های آشپزخانه را در سه مقاله شرح داده ام که در زیر لینک هر یک از این مطالب را  گذاشه ام تا به  دلخواه به مطلب مورد نظرتان دسترسی داشته باشید.

4.5/5 - (6 امتیاز)