شما این محصولات را انتخاب کرده اید

سبد خرید

شناسه پست: 20106
بازدید: 1325

آشنایی با ویژگی های بارز کاشی های مراکشی :

مقدمه :

این روزها اگر سری به فروشگاه ها و نمایشگاه های کاشی و سنگ زده باشید شاید سبکی از کاشی ها را دیده باشید که طراحی خاص و شلوغی را دارند. رنگ بندی های متنوع و زیبا و با طرح های هندسی که در هم ترکیب شده اند تا حدودی ما را به یاد کاشی های سنتی در معماری اسلامی می اندازد.

اما این کاشی ها زادگاه دیگری دارند این کاشی ها از دریای مدیترانه و آفریقا و مراکش راه پیموده و اکنون وارد معماری و دکوراسیون خانه های ایرانی شده اند.اگر هنوز متوجه نشده اید باید بگویم که مقاله امروز ما اختصاص به معرفی کاشی های مراکشی دارد.

ویژگی خاص کاشی های مراکشی چیست ؟

کاشی های مراکشی در دکوراسیون هر فضایی که استفاده شوند فضای ساده و معمولی را به یک فضای فوق العاده زیبا و تماشایی و آرامش بخش تبدیل می کنند. در ادامه این مقاله می خواهم به شما ویژگی های خاص کاشی های مراکشی را بیان کنم .

اینکه چه چیزی  باعث شده که این تایل های زیبا بسیار چشم بیننده را به خود خیره کنند و طرفداران این نوع کاشی از این متریال ارزشمند در جای جای کوراسیون فضای مورد نظرشان استفاده می کنند. در ادامه به بررسی ویژگی های شاخص کاشی های مراکشی می پردازیم.

طراحی متفاوت :


اگر از نزدیک نمونه های کاشی های مراکشی را دیده باشید نکته برجسته در این کاشی ها اشکالی هندسی متفاوت همچون مثلت ، مربع ، صلیب، چند ضلعی و … است که با یکدیگر ترکیب شده اند و تایل های زیبایی را خلق نموده اند.


اما چرا اشکال هندسی این قدر در طراحی کاشی های مراکشی به چشم می خورد ؟


پس از ورود اسلام به نواحی آفریقا و مدیترانه و… تحولی در نقاشی و صورتگری به وجود آمد. به دلیل قوانین اسلامی که کشیدن تصویر انسان و حیوان را مجاز نمی دانست بنابراین هنرمندان برای طراحی از اشکال هندسی و در واقع ریاضیات کمک گرفتند.

  ایده هایی برای پیاده سازی کافی بار در منزل و محل کار

و این چنین شد که الگوهای هندسی محبوبیت بیشتری در بین معماران برخوردار شدند. در واقع دقت و شکوه ریاضیات در به شکل محسوسی در دل این کاشی ها جای گرفته است.

رنگ بندی متنوع :


در اوایل عرضه این کاشی ها توسط معماران آن زمان رنگ بندی آن بیشتر محدود به رنگ های سفید و قهوه ای بود. اما امروزه و در عصر مدرن کاشی های مراکشی را در طیف گسترده ای از رنگ ها می توان یافت.

در ساخت این کاشی ها ما چند رنگ پایه قهوه ای ، سفید ، سبز ، آبی، زعفرانی و مشکی را می بینیم این رنگ ها نمایانگر چهار عنصر موجود در طبیعت یعنی آب، باد ،خاک و آتش هستند.

 الگوهای هندسی به کار رفته در طراحی این کاشی ها تقریبا حالت خلسه آور داشته و در طول تاریخ از آنها به عنوان یک زمینه الهام بخش برای مدیتیشن و مراسم مذهبی استفاده شده است.

استفاده گسترده در دکوراسیون :


شاید در ابتدا فکر کنید که استفاده از کاشی های مراکشی فقط محدود به حمام و سرویس بهداشتی می شود و بهتر است که از آن ها فقط در همین قسمت استفاده شود .

یا اصلا فکر کنید که این کاشی ها فقط مناسب سبک دکوراسیون سنتی و یا سبک بوهمیایی است . در حالی که اصلا اینگونه نیست و ما در سبک های مختلف شاهد استفاده از این نوع کاشی ها هستیم.

استفاده از این متریال در دکوراسیون فضاهای مختلف مثل فضای بین کابینتی ، راه پله ها ، شومینه ،جزیره آشپزخانه ، در بسیاری از پاساژها و بازارهای سنتی ، حتی بسیاری از رستوران ها و سنتی سراها بسیار فرگیر و رایج است .

  چگونه با کمک سبک کلاسیک یک فضا را برای کارفرما طراحی و دیزاین کنیم ؟

اگر در مورد سبک دکوارسیون بوهمیایی اطلاعاتی ندارید می توانید بر روی لینک همین مقاله کلیک کنید و این مقاله را نیز مطالعه نمایید .

جنس کاشی های مراکشی از چه موادی تشکیل شده است ؟


در زمان های اولیه ساخت این کاشی ها معماران از ترکیب خاک رس و آب، رنگ و لعاب برای شکل دادن به این کاشی ها استفاده می کردند.  پس از قالب بندی اولیه و قبل از قرار دادن در کوره کاشی ها را در آفتاب قرار می دادند تا خشک شوند.

سپس در کوره های مخصوص آن ها را حرارت داده و محصول نهایی را تولید می نمودند. اما امروزه از ترکیب سیمان، شن و ماسه، پودر سنگ و سپس رنگ و لعاب کاشی برای تولید این تایل های زیبای مراکشی استفاده می کنند.

دلیل استفاده از این مواد به جای استفاده از خاک رس این است که کاشی هایی تولید کنند که دوام و ماندگاری بالایی داشته باشند بعلاوه اینکه رنگ های به کار رفته در آن ها نیز ثابت بمانند.
از مزایای ساخت کاشی ها با سیمان این است که طرح های کاملا سفارشی و پیچیده و الهام گرفته شده از سبک مراکشی را به راحتی می توان در رنگ های متنوع و دلخواه به آسانی ایجاد نمود. در واقع ساخت کاشی ها با سیمان باعث تنوع گسترده در طراحی و خلق نمونه های متنوع از این تایل ها شده است.

کاشی های زلیج نمونه ای از هنر کاشی کاران مراکشی :

در مراکش در منطقه ای به نام fez  به صورت سنتی به ساخت کاشی با دست می پردازند که به کاشی های زلیج معروف هستند. این کاشی ها به صورت سنتی از ترکیب خاک رس با آب ساخته می شوند. سپس با دست ورز داده می شوند و قالب گیری می شوند.

  چگونه با کمک سبک اسکاندیناوی یک دکوراسیون زیبا برای فضا طراحی کنیم؟

سپس اجازه می دهند تا بطور طبیعی خشک شود. بعد از آن بر روی سطح خام کاشی مینای شیشه زده می شود تا حالت نیمه شفاف بر روی سطح کاشی ایجاد نماید. مرحله آخر شامل برش قطعات کاشی لعابی زلیج در ابعاد و اندازه های مختلف می باشد.

پس از آن برای مرحله نهایی آن ها را در کوره های مخصوص قرار داده تا با حرارت بالا ساخته و پرداخته شوند.  این کاشی های دست ساز و سنتی به کاشی های زلیج در دنیا معروف هستند که متعلق به شهر طنجه در مراکش می باشد. 

سخن پایانی :

طراحی سنتی شرقی بازتاب سبک هایی است که هزاران سال الهام بخش هنرمندان و طراحان بوده و بازتاب این هنر را در سقف ها و دیوارهای به یادگار مانده از آن زمان به خوبی نمایان است.

کاشی های سنتی مراکشی نیز یادگار صنعت گران و معماران خوش ذوق سلیقه ای است که هنرشان از دل صفحات تاریخ عبور نموده و اکنون به دست ما سپرده شده است.

در آرشیو زیر نمونه هایی از انواع تکسچرهای کاشی های مراکشی نیز موجود است که می توانید با مراجعه به این آرشیو تکسچر مورد نظر خود را دانلود نمایید .لطفا در صورت هرگونه نظر، انتقاد یا پیشنهادی در مورد این مطلب آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

امتیاز