شما این محصولات را انتخاب کرده اید

سبد خرید

شناسه پست: 22626
بازدید: 2310

انواع کابینت ها بر اساس جنس و متریال مورد استفاده 

مقدمه :

دکور و طراحی آشپزخانه در یک کلام در کابینت های اون خلاصه می شود و شاید بقیه موارد به اندازه کابینت ها مهم نباشند. وقتی که قرار هست آشپزخانه منزل شما طراحی شود خیلی مهم است که متناسب با بودجه و فضایی که دارید بدانید که چه کابینتی با چه جنس و کیفیتی را می توانید در آشپزخانه اجرا کنید.

شناخت انواع کابینت ها بر اساس جنس باعث آزادی عمل در انتخاب و در نتیجه رضایت شما از انتخاب تان خواهد بود. خوب برویم و ببینیم که انواع کابینت ها بر اساس جنس شامل چه مواردی می شوند؟

انواع کابینت ها بر اساس جنس و متریال ساخته شده :

کابینت ها به لحاظ جنس شامل چندین نوع مختلف هستند. برخی از آن ها تقریبا از مد رفته اند و دیگر با توجه به معایب شان مورد استفاده قرار نمی گیرند . دسته ای دیگر نیز با توجه به کیفیت بالای متریال مصرفی گران هستند و چندان امکان استفاده از آن ها برای عموم افراد وجود ندارد . 

اما در این بین برخی از انواع متریال ها که در ساخت کابینت استفاده می شوند محبوب و به قولی ترند شده اند و این روزها بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. نکته ای که مطرح است تنوع متریال های مورد استفاده در ساخت کابینت ها در حدی است که شما بتوانید با بودجه مورد نظرتان یک مدل را سفارش دهید.

کابینت های فلزی :

در این مدل کابینت یونیت ها ، درب ها ، کشوها و ریل ها همه با فلز ساخته می شوند . به صورت کلی فلز متریال اصلی در ساخت این نوع کابینت ها است. طبقات کابینت به وسیله جوش نقطه ای به هم متصل و سپس رنگ آمیزی و عرضه می شوند.

این کابینت ها در سه نوع ورق فلزی (کابینت با ورق سیاه، با ورق گالوانیزه و با ورق استیل ) عرضه می شوند. که دو جنس آخر نسبت به جنس اول از کیفیت بیشتری دارند. این کابینت ها بعد از کابینت های چوبی قدیمی مدتی در بازار عرضه می شدند. 

به نسبت کابینت های چوبی این کابینت ها خیلی ارزان هستند و شاید اولین حسن آنها تقریبا قیمت پایین ساخت باشد. بعلاوه در برابر ضربه نیز مقاومت خوبی دارند . 

اما عیبی که باعث می شود زود افراد از داشته آن ها پشیمان شوند خش برداشتن رنگ و خوردگی بدنه و کف و قسمت های مختلف کابینت می باشد. پس شاید بشود گفت که تقریبا از دور خارج شده اند و یا اینکه این روزها کمتر مورد استقبال قرار می گیرند.

 کابینت تمام چوب :

چوب یک متریال بسیار گران قیمت در کشور ما به حساب می آید. دلیل آن ها هم این است که تولید در کشور ما بسیار کم است و احتمالا تمام متریال چوب موجود در بازار کشور واردات باشد.

 در این صورت باعث گران شدن قیمت نهایی محصولات چوبی می شود. کابینت های تمام چوب نیز از این مقوله استثنا نیستند. کابینت تمام چوب به دلیل حس طبیعی بودن که به دست می دهد طرفداران بسیار زیادی دارد . شاید بخواهید بدانید این نوع کابینت چه تفاوتی با کابینت روکش چوب دارد؟ 

  سبک روستیک چیست؟ و چگونه می توانیم آن را در دکوراسیون امروزی اجرا کنیم؟

هر دوی این کابینت ها در سبک طراحی کلاسیک مورد استفاده قرار می گیرند . نکته مهم در مورد کابینت تمام چوب این است بدنه کابینت  را با mdf در جه یک می سازند. اما قسمتی هایی مثل درب ها ، سرستون ، تاج ها که در دید قرار دارند با چوب ساخته می شوند.

 برای جلوگیری از پوسیدگی و افزایش مقاومت در برابر رطوبت، چوب را با یک لایه رنگ می پوشانند. این رنگ هم از سطوح چوبی محافظت می کند و هم اینکه باعث زیبایی کابینت های ساخته شده از چوب می شود.
زیبایی کابینتهای چوبی ، سفارشی سازی و تنوع در طراحی از جمله مزایایی هستند که می توان برای کابینت های تمام چوب برشمرد. اما معایب آن گران بودن کابینت های ساخته شده با چوب می باشد .

کابینت روکش چوب :

رگه های طبیعی و حس گرما بخشی چوب باعث می شود که خیلی از افراد نتوانند از داشتن این متریال زیبا در منازل شان صرف نظر کنند . اما بسیاری از افراد نیز قادر به اجرای کابینت های تمام چوب در آشپزخانه نیستند . 

به این افراد کابینت های روکش چوب پیشنهاد می شود. در کابینت روکش چوب نیز بدنه با mdf ساخته می شود. اما وقتی نوبت به طراحی درب ها ، تاج ها ، ستون و سرستون ها می رسد بر روی mdf یک روکش از جنس چوب چسبانده می شود . سپس در این قسمت ها مورد استفاده قرار می گیرد. 

در این حالت هم کابینتی مشابه با کابینت چوبی خواهیم داشت. با این تفاوت که بر روی mdf یک روکش چوبی پرس شده و در کابینت مورد استفاده قرار می گیرد. در رنگ آمیزی این کابینت ها از رنگ پلی استر استفاده می شود .

کابینت ملامینه با مغز نئوپان :

در گذشته برای ساخت کمد و کابینت ها از ورق ملامینه با مغزی نئوپان استفاده می شد.از ترکیب تراشه های چوب با چسب و زرین نئوپان ساخته شده و بر روی آن یک روکش ملامینه قرار می گیرد. 

استفاده از این متریال را برای ساخت کابینت توصیه نمی کنیم. چرا که رطوبت به راحتی باعث تخریب ورق های نئوپان می شود و تقریبا دوامی در برابر رطوبت ندارند. البته در ساخت کمد ها در جایی که احتمال رطوبت صفر است می توان استفاده نمود . اما عمر پایینی نسبت به روکش mdf دارند.
بعلاوه اینکه ورق های ساخته شده با نئوپان تراکم حجمی کمتری نسبت به mdf دارند. بنابراین دوام و استحکام پایین تری نیز دارند.تنها می توان گفت که از نظر هزینه ساخت ارزان تر هستند.

دانلود انواع آبجکت های کابینت Download Cabinet Objects

کابینت ام دی اف تمام رنگ :

کابینت تمام رنگ یا کابینت پلی اورتان که در یک مقاله به صورت مجزا آن را توضیح داده ام. اما به صورت خلاصه این کابینت ها نیز با mdf ساخته شده و با رنگ پلی اورتان پوشیده می شوند.

 استفاده از رنگ پلی اورتان باعث افزایش مقاومت ام دی اف در برابر خش ، ضربه و رطوبت می شود. بعلاوه اینکه کابینت های پلی اورتان از تنوع رنگی بسیار زیادی برخوردار هستند. اما افزایش دوام و کیفیت باعث می شود که قیمت تمام شده کابینت های پلی اورتان بالا باشد .

کابینت ام دی اف با رو کش مات :

یکی از ویژگی های بسیار خوب ام دی اف این است به خوبی می توان بر روی آن روکش های مختلف را چسباند و ابزار کاری های مورد نظر را انجام داد. روکش های کابینت در دو دسته مات و براق می باشند. 

کابینت هایی که با روکش مات ساخته می شوند نور را منعکس نمی کنند و تمیز کردن و نگه داری آن آسان است. کابینت هایی با روکش مات اغلب از جنس ملامینه ساخته می شوند .

 در ایران نیز شرکت های ایرانی زیادی اقدام به تولید ورق های ملامینه می کنند. کابینت های با روکش ملامینه هزینه ساخت آن ها نسبتا ارزان بوده و در برابر خش ، لکه ،رطوبت و حرارت مقاومت خوبی دارند.

کابینت ام دی اف با رو کش براق :

به کابینت های ساخته شده با روکش براق هایگلاس گفته می شود. کابینت های هایگلاس به دلیل اینکه نور را به خوبی منعکس می کنند باعث می شوند که فضا بزرگتر و روشن تر دیده شود.

 اما به دلیل همین براق بودن هر گونه خش و لکه ای را منعکس می کنند. ابعاد ورق های هایگلاس کوچکتر از ورق های مات هستند . بنابراین در ساخت کابینت ها از مقدار بیشتری ورق استفاده می شود.

 کابینت های هایگلاس نیز دارای تنوع و رنگ بندی بالایی هستند. علاوه بر روکش هایگلاس ما روکش های براق دیگری مثل لمی گلاس ، پلی گلاس و … را نیز داریم. روکش های لمی گلاس هم در واقع یک روکش براق ساخت کشور ترکیه می باشد که برای طرح ها و دکورهای مدرن مورد استفاده قرار می گیرد. 

ورق براق پلی گلاس نیز یک روکش براق دیگر است که در ساخت کابینت مورد استفاده قرار می گیرد. برای تهیه آن دو طرف ورق ام دی اف را با ملامین چسبانده و در نهایت روی آن را یک لایه پلی استر براق می چسبانند. 

کابینت های ساخته شده با این ورق در برابر نور خورشید ، مواد شوینده، تغییرات دما مقاوم است. ورق های پلی گلاس تراکم کمتری نسبت به سایر ورق های براق دارند. بنابراین کابینت های پلی گلاس سبک تر می باشند.

  12 مورد از مهم ترین کفپوش های ساختمانی که هر طراح باید بشناسد

کابینت ممبران :

نوع دیگری از روکش برای ساخت کابینت مورد استفاده قرار می گیرد روکش ممبران است. ممبران نوعی روکش از جنس pvc بوده که می تواند بر روی مغزهایی با جنس چوب، نئوپان و ام دی اف کشیده شود.

اما اغلب روکش ممبران بر روی ام دی اف کشیده می شود. بدین شکل که قبل از قرار دادن روکش ، ام دی اف با دستگاه سی ان سی ابزار کاری شده و طرح مورد نظر بر روی آن اجرا می شود. 

سپس ام دی اف را به چسب آغشته و روکش ممبران با کمک تکنولوژی مخصوص به آن بر روی ام دی اف کشیده می شود. کابینت های ممبران هم برای سبک کلاسیک و هم برای سبک مدرن مورد استفاده قرار می گیرند . 

از مزایای این نوع کابینت ها تنوع طرح های پیاده شده با دستگاه سی ان سی می توان اشاره کرد. این نوع کابینت نسبت به کابینت های کلاسیک تمام چوب ارزان تر است. 

به دلیل اینکه روکش های ممبران به صورت یکپارچه بر روی ام دی اف وکیوم می شوند بنابراین هیچ گونه درز و برشی نداریم و یک طرح یکپارچه و زیبا خواهیم داشت. روکش های ممبران در برابر نفوذ آب به لایه ام دی اف مقاومت بالایی دارند.

سخن پایانی :

همانطور که می بینید متریال های متفاوتی برای ساخت کابینت های آشپزخانه وجود دارند که شما می توانید با مطالعه این مقاله بهترین کابینت بر اساس جنس آن را انتخاب کنید. 

بعلاوه اینکه اگر شما یک طراح هستید می توانید با مطالعه این مقاله اطلاعات خوبی در مورد انواع کابینت بر اساس جنس و متریال مصرفی شان به دست بیاورید. این کار می تواند به شما در طراحی و راهنمایی بیشتر مشتریان تان کمک نماید. 

اگر به دنبال طراحی کابینت های آشپزخانه تان هستید و نیاز به کمک و مشاوره ما دارید می توانید از طریق بخش تماس با ما با کارشناس ما در این زمینه مشاوره نمایید.

دانلود مجموعه اکسسوری های آشپزخانه Download collection of kitchen accessories

4.7/5 - (3 امتیاز)